INFORMEAZA-TE, DECIDE ASUMAT si CORECT

Cand am ramas insarcinata pentru prima data, am fost cuprinsa de mai multe temeri decat mi-as fi putut inchipui. Prima sarcina a aparut intr-un moment in care nu numai ca nu aveam asa ceva in plan dar nici nu imi puteam imagina ce responsabilitate imensa voi purta pe umeri pentru tot restul vietii.
Cand te pregatesti pentru venirea pe lume a primului copil, in minte ai sute de intrebari dar cred ca cea mai importanta dintre ele este: Voi lua oare cele mai bune decizii pentru copilul meu?
Unul dintre subiectele cele mai importante si cel asupra caruia mi-am indreptat atentia cel mai mult inainte de nastere, a fost cel legat de vaccinuri. Auzeam foarte multe pareri in jurul meu atat pro cat si contra desi atunci cand am nascut-o pe Antonia, acest subiect nu luase o amploare atat de mare precum a luat in ultimii 3 ani. Ca sa pot lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste vaccinurile am citit enorm, am consultat medici, m-am documentat in fiecare zi a sarcinii si pana la urma am ales ceea ce am considerat eu ca e cel mai bine pentru copilul meu. Am ales sa o vaccinez. Nu sunt genul de mama care sa dea sfaturi, insa pot vorbi despre faptul ca in momentul in care am ales sa imi vaccinez copiii mi-am asumat acest lucru 100%.
Am citit de asemenea ca inainte ca un vaccin sa ajung la copilul meu, acesta trece printr-un proces foarte complicat de verificare si testare. De fapt, 70% din timpul de productie al unui vaccin este dedicat acestor teste de calitate.
Din pacate, România se confruntă cu o scădere vizibilă a ratei de vaccinare, aceasta fiind sub rata de vaccinare de 95% recomandată de OMS. Se estimează că, în fiecare an, vaccinarea are potentialul de a salva peste 6 milioane de persoane iar creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța imunizării este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Scăderea ratei de vaccinare a fost desemnata de Organizația Mondială a Sănătății în topul celor 10 amenințări majore la adresa sănătății.
Ca o concluzie, cred ca cel mai important este INFORMAREA asupra tuturor aspectelor, cum spuneam atat pro cat si contra, iar mai apoi sa iei o decizie si aceea ASUMATA. Nu incerc sa conving pe nimeni ca alegerea mea a fost cea mai buna insa stiu ca eu am ales CORECT pentru copiii mei.
Articol realizat la inițiativa GSK cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării.

Comments

comments

Recent Posts
Comments
  • Lia
    Reply

    Mi se pare normal sa fie vaccinati copii, le intareste imunitatea, le pregateste organismul sa poata face fata anumitor boli… vaccinurile se faceau si cand erau parintii nostrii mici, sau cand eram noi, etc. si nu au fost probleme… dar acum toata lumea vrea sa fie bio si eco, dar nu intotdeauna e alegerea corecta.

Leave a Comment